世界の中長距離

「世界の中長距離を語ろう」のまとめです。 有用な情報を抜き出して載せていきます。

Dathan Ritzenhein, Ready to Roll
11RitzTrials

デイゼン・リツェンハインは高校を卒業して以来、全てのアメリカ五輪代表チームに加わってきた。
彼は土曜の夜にロンドンでオリンピックの10000mに出場することになります
http://news.runnersworld.com/2012/08/01/brief-chat-dathan-ritzenhein-ready-to-roll/  

How Geoffrey Mutai trains for the Boston Marathon
44_mutai_marathon


1週間の内の好きな曜日を聞いた時、ジョフリー・ムタイはためらうことなく土曜日と答える。しかし、その理由はエルドレットに住む家族のもとに40マイルを旅するためだ。彼は日曜日に休みを取り、家族とともに教会へと赴き、夕方に Kapng'entunyへと戻ります。


One Week in the Training Life of Geoffrey Mutai

Monday

a.m. 2 hour easy run (5-4 minutes/kilometer pace/8-6:30 minutes per mile)

p.m. 1 hour easy run (5-4 minutes/kilometer pace/8-6:30 minutes per mile)

Tuesday

a.m. 50 minute run (5 minutes/kilometer/8 minutes per mile)

p.m. Speed workout: 30 minute warm up; 12x 1 kilometer intervals at (3 minutes/kilometer/4:50 mile pace) with 1 minute recovery run in between repeated kilometers; 30 minute cool down

Wednesday

a.m. 1 hour 50 minute easy run (5 minutes/kilometer pace/8 minutes per mile)

p.m. 2 hour easy run (5 minutes/kilometer pace/8 minute mile)

Thursday

40 kilometer (25 mile) long run (starts at 4:30 minutes/kilometer pace/7:15 minute mile and decreases to 3:30 minutes/kilometer pace/5:35 minute miles)

Friday

a.m. 1 hour 50 minute easy run (5 minutes/kilometer pace/8 minute miles)

p.m. 2 hour easy run (5 minutes/kilometer pace/8 minute miles)

Saturday

Speed workout: 30 minute warm up; 20 x 2 minute intervals at (3-3:30 minutes/kilometer/5 minute miles) with 1 minute recovery in between; 30 minute cool down

Sunday

Rest Day 

http://articles.boston.com/2012-04-13/boston-marathon/31334819_1_geoffrey-mutai-8-minute-mile-pace-boston-marathon/2

ユージン         木曜にある5000mの決勝を見通した時、バーナード・ラガトのキックが最終ラップのホームストレートでゲーレン・ラップをかわすと思われた。世界中からそのキック力で恐れられているバーナード・ラガトは、ラップには一度も負けたことがなかったからだ。 彼は12から0の接戦だった。 しかし、ヘイワード・フィールドの記録的な観衆22062人、その脚、そして歓声でラップ、ラガトに外側から反撃されても内側で引かずゴール直前、ラガトをかわした。
http://www.oregonlive.com/trackandfield/index.ssf/2012/06/us_olympic_trials_galen_rupp_k.html 

「ゲーレンは記録は出した、問題はキックで勝負できるかどうかだった。」
「この春はポイント練習後の100mスプリント練習で何回も11.1か11.2で走ることができていた。」

11249684-large
 

Fri, 01.07   
a)1 hr 10’  moderate (19 km)   
b)50’  including 20 diagonals (13 km)  
 
Sat, 02.07   
a)20’  easy + Fartlek : 20 x 2’  fast (rec. 1’  moderate)   
b)40’  easy (10 km)  
 
Sun, 03.07   
1 hr 50’  progressive run (32 km)  
 
Mon, 04.07   
a)1 hr easy (15 km) 
b)40’  easy (9km)  
c)15’  warm-up + 35’  with 30x120m (diagonals) with 100m recovery (10 km)  
 
Tue, 05.07   
a)1 hr moderate (15 km)   
b)1 hr moderate (15 km) 
 
Wed, 06.07   
a)25’  warm-up + Track (Chepkoilel) : 
3 x 3000m in :8’38”6 (2’48”)  –  8’43”4 (2’43”)  –  8’41”0 (3’12”)+ 3 x 1000m 
in :2’42”0 (1’46”)  –  2’47”3 (1’55”)  –  2’45”0 (3’16”) + 8 x 500m in :1’16”
0 (1’40”)  –  1’18”0 (1’50”)  –  1’19”4 (2’04”)  –1’18”8 (1’54”)  –  1’19”
7 (1’50”)  –  1’18”4 (1’56”)  –1’21”2 (1’45”)  –  1’19”5 (5 + 16 km)   
b)50’  easy (12 km)  
 
Thu, 07.07   
a)1 hr 20’  moderate (21 km)   
b)30’  easy + 1 hr exercises in gym (7 km)  
 
Fri, 08.07   
a)1 hr 10’  moderate (18 km)   
b)50’  easy (12 km) 
 
Sat, 09.07   
a)50’  easy (12.5 km)   
b)50’  easy (12 km) 
 
Sun, 10.07   
10’  warm-up (1.5 km) + (Moiben Road) : 
40 km in 2 hr 13’32”  (average : 3’20”3) 
05 km : 16’34”  (16’34”) - 10m 
10 km : 33’40”  (17’06”) - 20m 
15 km : 50’48”  (17’08”) - 33m 
20 km : 1:07’37”  (16’49”) - 17m 
25 km : 1:24’48”  (17’11”) + 17m 
30 km : 1:41’12”  (16’24”) + 33m 
35 km : 1:57’32”  (16’20”) + 20m 
40 km : 2:13’32”  (16’00”) + 10m (last km 2’57”)(33’40”  + 33’57”  + 33’35” 
+ 32'20")  
 
Mon, 11.07   
a)45’  easy (11 km)   
b)45’  easy (11 km)  
 
Tue, 12.07   
a)1 hr 28’  moderate (24 km)   
b)50’  easy (12 km)  
 
Wed, 13.07   
a)50’  moderate (13 km)   
b)50’  including 30 diagonals (13 km)  
 
Thu, 14.07
Rest (strong pain in the left knee) (Treatment with Tecar) 
 
Fri, 15.07
Rest (Treatment with Tecar) 
 
Sat, 16.07
Rest   
 
Sun, 17.07
Rest  
 
Mon, 18.07   
a)1 hr 10’  moderate (18 km)   
b)45’  including diagonals (11 km) Note : Pain almost disappeared, still small disturb 
 
Tue, 19.07   
1 hr 10’  moderate (18 km)   
Note : pain again  
 
Wed, 20.07   
Rest (2 sessions of therapy with Tecar) 
 
Thu, 21.07   
1 hr 02’  easy (15 km)   
(2 sessions of therapy with Tecar) 
 
Fri, 22.07   
a)1 hr 30’  easy (23 km)   
(2 sessions of therapy with Tecar)  
b)1 hr gym  
 
Sat, 23.07   
1 hr easy (16 km)  
 
Sun, 24.07   
1 hr 10’  moderate (19 km) 
 
Mon, 25.07   
a)1 hr 18’  moderate (22 km)   
b)52’  easy (13 km) (Sauna + Tecar)  
 
Tue, 26.07   
a)1 hr easy (15 km)   
b)40’  easy (10 km) (Tecar)  
 
Wed, 27.07   
a)1 hr easy (15 km) (session with Tecar and Ice) 
 
Thu, 28.07   
Rest (pain in the right knee) (session with Tecar and Ice) 
 
Fri, 29.07   
20’  warm-up + 5000m in 14’46”  (Kamarin Track)   
(session with Tecar and Ice)  
 
Sat, 30.07   
1 hr 44’  moderate (29 km)   
 
Sun, 31.07   
40’  moderate (11 km) + 20’  with diagonals + 40’  easy  

Mon, 1   
a) 1 hr 20’  progressive run 
b) 50’  easy 
 
Tue, 2   
a) Track : 2x3000 in 8’30”  (rec. 3’) + 2x2000 in 5’32”  (rec. 3’) + 8x500m in 1’16” 
(rec. 2’) 
b) 45’  easy regeneration 
 
Wed, 3   
a) 1 hr moderate 
b) 1 hr moderate 
 
Thu, 4   
a) 1 hr 10’  with short variations of speed (30”  / 45”) every 2’ 
b) 50’  easy 
 
Fri, 5   
a) Track : 5 sets of (600 + 500 + 400 + 300 + 200) in 1’32”  / 1’16”  / 60”  / 44”  / 28”, 
rec. 1’30”  between tests, 5’  between sets 
b) 45’  easy regeneration 
 
Sat, 6   
a) 1 hr moderate 
b) 1 hr moderate 
 
Sun, 7   
1 hr moderate 
 
Mon, 8   
a) 20’  warm-up + 16 km at 3’  pace (48’) 
b) 45’  easy + stretching and diagonals 
 
Tue, 9   
a) 50’  easy 
b) 50’  easy 
 
Wed, 10   
a) 50’  easy 
b) 50’  easy 
 
Thu, 11 (Special Block)   
a) 40' moderate + 10 km in 30'  
b) 40’  moderate + (Track) 10x1000m in 2’45”  > 2’42”  (rec. 2’) 
 
Fri, 12   
a) 50’  easy 
b) 50’  easy 
 
Sat, 13   
a) 1 hr moderate 
b) 1 hr with short easy variations 
 
Sun, 14   
50’  easy regeneration 
 
Mon, 15   
a) 1 hr moderate 
b) 50’  easy + stretching and diagonals 
 
Tue, 16   
a) Track : 4x2000m in 5’25”  + 1x1000m in 2’30”  (rec. 4’) 
b) 45’  easy regeneration 
 
Wed, 17   
a) 1 hr easy 
b) 1 hr easy 
 
Thu, 18   
a) 1 hr 10’  moderate 
b) 50’  easy 
 
Fri, 19   
a) Track : 6x600m in 1’32”  (rec. 2’)  –  (rest 5’)  –  3000m in 8’15”  –  (rest 5’)  –  10 
x 300m in 42”  (rec. 1’  / 1’30”) 
b) 45’  easy regeneration 
 
From Sat, 20
Easy run. In Daegu, on 25.08 : 10x200m easy in 28”  / 27”  (recovery at 

Mon, 1   
a) 1 hr progressive run 
b) 50’ easy 
 
Tue, 2   
a) Track : 3000 in 8’18”6 (rec. 5’) + 1x2000 in 5’25"4 (rec. 5’) + 2 sets of 6x400m (1st in 60” rec. 1’ 
– 2nd in 57” rec. 3’) rec. in between 5’ 
b) 45’ easy regeneration 
 
Wed, 3   
a) 1 hr moderate 
b) 1 hr moderate 
 
Thu, 4   
a) 1 hr 10’ with short variations of speed (30”/45”) every 2’ 
b) 50’ easy 
 
Fri, 5   
a) Track : 4 sets of (600 + 500 + 400 + 300 + 200) in 1’32” / 1’16” / 60” / 44” / 27”, rec. 2’ between 
tests, 5’ between sets 
b) 45’ easy regeneration 
 
Sat, 6   
a) 1 hr moderate 
b) 45’ easy 
 
Sun, 7   
1 hr moderate 
 
Mon, 8   
a) 20’ warm-up + 10 km (forrest) in 30’03” 
b 45’ easy + stretching and diagonals 
 
Tue, 9   
a) 50’ easy 
b) 50’ easy 
 
Wed, 10   
a) 50’ easy 
b) 50’ easy 
 
Thu, 11 (Special Block)   
a) 30’ moderate + 6 km 17’20”  
b) 30’ moderate + (Track) 10x600m in 1’28”5 >< 1’30”2 (rec. 3’) 
 
Fri, 12   
a) 50’ easy 
b) 50’ easy 
 
Sat, 13   
a) 1 hr moderate 
b) 1 hr with short easy variations 
 
Sun, 14   
50’ easy regeneration 
 
Mon, 15   
a) 1 hr moderate 
b) 50’ easy + stretching and diagonals 
 
Tue, 16   
a) Track : 2000m in 5’16”4 + 1600m in 4’08”6 + 1200m in 3’03”4 + 800m in 1’56”2 + 400m in 
52”8 (rec. 6’) 
b) 45’ easy regeneration 
 
Wed, 17   
a) 1 hr easy 
b) 1 hr easy 
 
Thu, 18   
a) 1 hr 10’ moderate 
b) 50’ easy 
 
Fri, 19   
a) Track : 6x500m in 1’13” (rec. 3’) – (rest 6’) – 1500m in 3’50” – (rest 6’) – 10 x 200m in 26” (rec. 
2’ / 2’30”) 
b) 45’ easy regeneration 
 
Sat, 20   
a) 1 hr easy 
b) 50’ easy 
 
Sun, 21   
Track : 6 couples of (1000m in 2’35”, rec. 2’, 300m in 39” / 40”), rec. 5’ 
 
From Tue, 23
Easy run. In Daegu, on 28.08 : 10x200m easy in 32” (recovery at personal sensation) 

http://www.letsrun.com/forum/flat_read.php?thread=4213844&page=0  

Mon, 1   
1 hr easy 
 
Tue, 2   
a) Track : 2000 in 5’22”  (rec. 5’) + 1600 in 4’09”  (rec. 5’) + 2 sets of 6x400m (1st 
in 60”  rec. 1’  –  2nd in 57”  rec. 3’) rec. in between 5’ 
b) 45’  easy regeneration 
 
Wed, 3   
a) 1 hr moderate 
b) 1 hr moderate 
 
Thu, 4   
a) 1 hr 10’  with short variations of speed (30”  / 45”) every 2’ 
b) 50’  easy 
 
Fri, 5   
a) Track : 4 sets of (600 + 500 + 400 + 300 + 200) in 1’32”  / 1’16”  / 60”  / 44”  / 27”, 
rec. 2’  between tests, 5’  between sets 
b) 45’  easy regeneration 
 
Sat, 6   
a) 1 hr moderate 
b) 45’  easy 
 
Sun, 7   
1 hr moderate 
 
Mon, 8   
a) 20’  warm-up + 6 km in 17'30" (in the forrest) 
b) 45’  easy + stretching and diagonals 
 
Tue, 9   
a) Track : 5 couples of (1200 in 3’03”  , rec. 3’, 300 in 39”) - Rec. in between : 5’  
b) 50’  easy 
 
Wed, 10   
a) 50’  easy 
b) 50’  easy 
 
Thu, 11   
a) 1 hr moderate 
b) 50’  easy + diagonals 
 
Fri, 12   
a) Track : 4 sets of 3x300m - 1st set : 3x300m in 42”  (rec. 30”) - 2nd set : 3x300m in 40” 
(rec. 60”) 
3rd set : 3x300m in 38”  (rec. 2’) 
4th set : 3x300m in 36”5 (rec. 4’) 
Recovery between sets : 5’ 
b) 50’  easy 
 
Sat, 13   
a) 1 hr moderate 
b) 1 hr with short easy variations 
 
Sun, 14   
50’  easy regeneration 
 
Mon, 15   
a) 1 hr moderate 
b) 50’  easy + stretching and diagonals 
 
Tue, 16   
a) Track : 2000m in 5’15”  + 1600m in 4’07”  + 1200m in 2’58”  + 800m in 1’55” 
+ 400m in 52"2 (rec. 6’) 
b) 45’  easy regeneration 
 
Wed, 17   
a) 1 hr easy 
b) 1 hr easy 
 
Thu, 18   
a) 1 hr 10’  moderate 
b) 50’  easy 
 
Fri, 19   
a) Track : 10x400m in 55" > 55"3 (rec. 1’30")  
b) 45’  easy regeneration 
 
Sat, 20   
a) 1 hr easy 
b) 50’  easy 
 
Sun, 21   
Track : 4 couples of (1000m in 2’28”, rec. 3’, 300m in 39”  / 40”), rec. 6’ 
 
From  Tue,  23
Easy  run.  In  Daegu,  on  27.08  :  10x200m  easy  in  27”  (recovery  at 

ロンドン         歓声はこれ以上もう大きくなることができなかった、しかしまだ、どうにか大きくなろうとし、それはロンドン・オリンピック・スタジアムの最上階の席から必死に波となって転がり落ちて、床のオレンジ色のトラックを横切って弾けた。
http://sportsillustrated.cnn.com/2012/olympics/2012/writers/tim_layden/08/04/mens-10k-british-olympics/index.html

farahrupp

このページのトップヘ